Blog

2024'ün En İyi 5 Akıllı Kilidi |Wirecutter'ın incelemeleri

Önerdiğimiz her şeyi bağımsız olarak inceliyoruz.Bağlantılarımız aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz.Daha fazla bilgi edin>

Neleri Bekleyeceğiz bölümüne birkaç yeni akıllı kilit ekledik. Otomatik Dijital Kilit

2024

Akıllı kilitler rutin, genellikle sıkıcı bir günlük ritüeli (eve girme veya evden çıkma) alır ve onu çok daha kullanışlı, çok daha güvenli ve biraz daha eğlenceli hale getirir.

Akıllı kilitlerin çoğu ya sürgü yerine ya da sürgü adaptörüne sahiptir (bu, başparmak dönüşünü motorlu olanla değiştirir).Akıllı kapı tokmağı değiştirme kilidi için de bir seçim ekledik.

Sağlam donanım, basit kurulum ve kontroller, üst düzey güvenlik ve genel güvenilirliğin türünün en iyisi kombinasyonu nedeniyle Schlage Encode Akıllı WiFi Sürgüsünü öneriyoruz.

Bu kurulumu kolay, keskin görünümlü Schlage sürgü kusursuz çalışır, kullanımı sezgiseldir ve sağlam bir güvenlik sağlar.

Bu hızlı, sessiz ve büyük ölçüde kullanıcı dostu sürgü değişimi, mükemmel bir parmak izi okuyucusuna ve Apple Home Key uyumluluğuna sahiptir.

Bu kompakt, çok yönlü ve sessiz akıllı kilidin en önemli özelliği hızlı (bazen hatalı olsa da) bir parmak izi okuyucusudur ve kauçuk sayı tuşları çoğu kişiyi memnun edecektir.

Hızlı, sessiz ve kurulumu kolay olan bu sürgü adaptörü, kapınızın aralık olduğunu algılayan yerleşik bir sensöre sahiptir, ayrıca küçük bir takılabilir Wi-Fi adaptörüyle birlikte gelir.

En iyi seçimimizle neredeyse aynı olan bu tuş takımı akıllı kilidi, bir sürgü yerine kapı tokmağını erişilebilirlik dostu bir kol koluyla değiştirir.

İki tür sürgü akıllı kilit bulabilirsiniz: tam yedek veya mevcut sürgü için bir adaptör.Bir diğer kategori ise kapı kolu değişimleridir.

Kilidi nasıl açmak istediğinize bağlı olarak bir akıllı kilit seçin: bir kodla, bir uygulamayla, parmak iziyle, telefon veya anahtarlık kullanarak dokunarak kilidi açma veya coğrafi sınırlama (telefonunuzun konumunu kullanan) ile.

Bir tornavida ve akıllı telefon uygulaması kullanabiliyorsanız, akıllı sürgüyü kurmak 5 ila 15 dakika sürer; ayrıca ayarlarını yapılandırmak da 10 dakika sürer.

Her akıllı kilidin bir yardımcı uygulaması vardır ancak Amazon Alexa, Apple Home ve Google Assistant, kilitleri ve diğer cihazları tek bir uygulamadan kontrol etmenize olanak tanır.

Sürgüyü değiştiremiyorsanız veya değiştirmek istemiyorsanız Wyze Lock, sağlam, güvenilir donanıma ve harika bir uygulamaya sahip bir sürgü adaptörüdür.

Sürgüsüz kapılar için Schlage Encode WiFi Kolu, en iyi seçimimizle aynı çekici özellikleri paylaşan bir kapı kolu yedek kilididir.

Bu kurulumu kolay, keskin görünümlü Schlage sürgü kusursuz çalışır, kullanımı sezgiseldir ve sağlam bir güvenlik sağlar.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Ana Sayfası

Test ettiğimiz düzinelerce akıllı kilit arasında Encode, kurulumu en kolay ve kullanımı en sezgisel olanıdır.Parmak izi okuyucusu veya kapı durum sensörü gibi diğer seçimlerdeki bazı yüksek teknoloji özelliklerinden yoksundur, ancak yerleşik alarmı ve son derece basit kullanımı olan ekstra sağlam, ticari sınıf bir kilittir.Evinin girişinde güvenilir, öngörülebilir ve güvenilir bir vasi isteyen herkes için bu kesinlikle en iyi seçimdir.

Apple Home uyumluluğunu istiyorsanız, daha pahalı olan Schlage Encode Plus Smart WiFi Deadbolt, aynı özelliklere ve iPhone veya Apple Watch'unuzla dokunarak Encode'un kilidini açmanıza olanak tanıyan Apple'ın Home Key eklentisine sahiptir.

Bu hızlı, sessiz ve büyük ölçüde kullanıcı dostu sürgü değişimi, mükemmel bir parmak izi okuyucusuna ve Apple Home Key uyumluluğuna sahiptir.

Uyumluluk: Apple Home ve Home Key;Amazon Alexa ve Google Ana Sayfası

Aqara Smart Lock U100, tuş takımına ve test ettiğimiz en iyi parmak izi okuyucusuna sahip sürgü değiştirme modelidir.Aynı zamanda en sessiz ve en hızlı mekanizmaya sahiptir.U100, kapının kilidini açmak için bir iPhone veya Apple Watch'u yüzüne tutmanıza veya dokunmanıza olanak tanıyan Apple Home Key'i destekleyen ilk kilitlerden biridir (yine de parmak izi okuyucuyu tercih ediyoruz).U100'de yerleşik Wi-Fi yoktur ve bu nedenle ona uzaktan erişmek veya bildirim almak için Apple HomeKit ile birlikte kullanıldığında bir Apple Home hub cihazının (Apple TV veya HomePod veya HomePod mini) kullanılması gerekir. Akara uygulamasını, Alexa'yı veya Google Home'u kullanmayı planlıyorsanız ağ veya bir Akara merkezi.

Bu kompakt, çok yönlü ve sessiz akıllı kilidin en önemli özelliği hızlı (bazen hatalı olsa da) bir parmak izi okuyucusudur ve kauçuk sayı tuşları çoğu kişiyi memnun edecektir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Ana Sayfası

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi, hoş, düşük profilli bir tasarıma ve hızlı, sessiz bir mekanizmaya sahip çok yönlü bir akıllı kilittir.Dahili Wi-Fi özelliğine sahiptir ve sayısal kodla, bir uygulamayla, fiziksel bir anahtar yuvasıyla ve en önemlisi parmak iziyle dahil olmak üzere altı farklı yöntemle kilidi açılabilir.Parmak izi tarayıcı, kilidi açmak için tercih ettiğimiz yoldur, ancak Akara'dan çok daha titizdir ve periyodik olarak sorun gidermeye ihtiyaç duyabilir.Yükseltilmiş sayı düğmelerinin kullanımı, tuş takımındaki veya dokunmatik ekrandaki sayıları sıralamaktan daha kolay tahmin edilebilirdir.U-Bolt Pro WiFi'yi tetiklemek için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, hızlı yanıt verir.Uzun süreli testlerden sonra, diğer bazı kullanıcıları da etkileyen ve şirketin de kabul ettiği endişe verici bir pil boşalma sorunu yaşadık (önemli bilgiler için aşağıya bakın).

Hızlı, sessiz ve kurulumu kolay olan bu sürgü adaptörü, kapınızın aralık olduğunu algılayan yerleşik bir sensöre sahiptir, ayrıca küçük bir takılabilir Wi-Fi adaptörüyle birlikte gelir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Ana Sayfası

Kiracıysanız ve kapı kilidinizi değiştiremiyorsanız (veya değiştirmek istemiyorsanız), Wyze Lock, mevcut sürgüye kolayca bağlanan düşük maliyetli ancak tam özellikli bir modeldir.Küçük bir takılabilir Wi-Fi adaptörünün dahil edilmesi sayesinde kurulum çok kolaydır.Uzun vadeli testlerimizde, Wyze Lock sürekli olarak mükemmel çalıştı; özellikle de bir uygulama yerine bir kod kullanarak kilidi açmanıza (veya otomatik kilit açmayı açmanıza) olanak tanıyan isteğe bağlı Wyze Lock Tuş Takımı ile eşleştirildiğinde.Wyze Lock, birisi kapıyı açık veya aralık bıraktığında sizi bir zil sesiyle uyaran yerleşik kapı sensörü ve akıllı telefon bildirimi gibi diğer seçimlerimizde olmayan birkaç özellik sunuyor.

En iyi seçimimizle neredeyse aynı olan bu tuş takımı akıllı kilidi, bir sürgü yerine kapı tokmağını erişilebilirlik dostu bir kol koluyla değiştirir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Ana Sayfası

Kapısında sürgü olmayanlar için Schlage Encode WiFi Lever akıllı kilidini öneriyoruz.Bir kapı tokmağı veya kolun tam yerini alan bu ürün, kardeşi gibi bir tuş takımına, fiziksel bir anahtar yuvasına ve bir uygulama aracılığıyla uzaktan erişim için yerleşik Wi-Fi bağlantısına sahiptir.Kodlama Kolunun tuş takımı olmayan muhafazasında fiziksel kilitleme ve kilit açma düğmeleri bulunur, bu da onun kullanımını diğerlerinden daha kolaylaştırır.Varsayılan olarak Encode, açıldıktan sonra otomatik olarak kilitlenir (ne kadar süreyle ayarlayabilirsiniz), ancak kilidin "geçiş" modunda açık kalmasını istiyorsanız kilit açma düğmesine basabilirsiniz;Kilitlenmesini ve ardından otomatik kilitlemeye devam etmesini istediğinizde kilitleme düğmesine basarsınız.

Yirmi yıldır birçok ulusal basılı ve çevrimiçi yayında teknoloji ve trendleri ele alıyorum ve özellikle 2015'ten beri akıllı kilitleri test ediyorum. Evime kurulu akıllı cihazların sayısını unuttum, ancak iyi bir günde 30'un üzerindedir.Hiçbiri her zaman mükemmel çalışmıyor.

Akıllı kilitler, evinize kurabileceğiniz hem en kullanışlı hem de en azından teorik olarak en riskli akıllı cihazlardır.Sizi anahtar (ve bazı durumlarda akıllı telefon da) taşımaktan kurtararak evinize girmeyi ve çıkmayı çok daha kolay hale getirirler.Çoğu, yalnızca ailenizin ve arkadaşlarınızın değil aynı zamanda kiracıların, esnafın ve hatta posta taşıyıcılarının veya paket teslimat çalışanlarının da evinize erişimini güvenli bir şekilde özelleştirmenizi mümkün kılar.Tuş takımına sahip akıllı kilitlerin özellikle kullanışlı olduğunu, akıllı telefon sahibi olamayacak kadar küçük çocukları olan bir aile için hayatı daha esnek ve hatta daha güvenli hale getirdiğini gördük.

DIY akıllı kilitlerin birkaç ana kategorisini bulacaksınız.Sürgü ve kapı tokmağı akıllı kilit modelleri bulunmaktadır.Sürgüler için mevcut sürgülerin çıkarılmasını ve tamamen yeni donanımın kurulmasını gerektiren tam yedek cihazlar bulunmaktadır.Ve ayrıca, kapınızın mevcut sürgüsünün iç başparmak dönüşünü değiştiren, ancak sürgü mekanizmasının kendisini değiştirmeyen eklenti cihazlar olan sürgü adaptörleri vardır.

Akıllı kilitlerin kullanışlı olması için diğer akıllı cihazlara bağlanması gerekmez, ancak bunu yapmak isterseniz, bunları tek bir akıllı telefon uygulaması kullanarak bağlayabilirsiniz, böylece tüm cihazlarınıza erişmeniz ve kontrol etmeniz daha kolay olur.Seçenekleriniz arasında Amazon Alexa, Apple Home ve Google Home gibi popüler akıllı platformlar yer alıyor.Akıllı platformunuzda kilidinizi yapılandırdıktan sonra, bunu bir veya daha fazla cihaza açılıp kapanmasını söylemek için veya hatta bir dizi otomatik eylemi tetiklemek için kullanabilirsiniz; örneğin ön ışıklarınızın kapatılması ve Eve vardığınızda ve kapının kilidini açtığınızda ısıtıcınız veya klimanız devreye girer.

Akıllı kilidin evinize faydalı bir katkı olabileceği birkaç yol:

Akıllı kilitler, özellikle de tuş takımı modelleri, sık sık anahtar değişimiyle uğraşmak zorunda kalan Airbnb ev sahipleri gibi kiralık mülk ve tatil evi sahipleri için mükemmel şekilde uygundur (aslında Airbnb, bazı kilitlerle artık misafirler için kod oluşturmayı otomatikleştirmeyi teklif ediyor) ).

Özellikle önemli bir satın alma ipucu: Kapınızda mandal ve sürgü entegre bir ünitede olan bir gömme kilit veya tek bir ünite olan bir kapı kolu ve mandalı varsa, önerdiğimiz akıllı kilitlerin hiçbiri uymayacaktır.Bu durumların çoğunda, yeni bir akıllı kilide uyum sağlamak için, bu entegre üniteyi bağımsız bir kapı kolu veya kolu ve muhtemelen bir sürgü ile değiştirmeniz gerekir; bu, bazıları için maliyet açısından fahiş olabilecek ekstra iş ve donanımdır.

Mümkün olduğunca az teknik karmaşıklık, sürekli yönetim veya sorun giderme gerektiren, aynı zamanda rahatlık, güvenlik ve kullanışlı akıllı özellikler arasında en iyi dengeyi sunan kilitleri arıyoruz.Göz önünde bulundurmamız gereken özellikler şunları içerir:

Aradığımız ancak gerek duymadığımız diğer özellikler ve özellikler:

2015'ten bu yana akıllı kilitleri kullanarak binlerce saat harcadık ve test ederken odak noktamız bunların tutarlılığı, güvenilirliği ve kullanım kolaylığıydı.

Mevcut kazmalarımızı mümkün olduğunca kurulu ve günlük kullanımda tutmaya devam ediyoruz ve gerektiğinde bunları en az bir hafta, çoğu durumda birkaç hafta, hatta aylar boyunca yeni test modelleriyle değiştiriyoruz.Ayrıca akıllı telefonumuzu Bluetooth aracılığıyla ve evdeki Wi-Fi ağımız üzerinden kullanarak kilitleri düzenli olarak tetikliyoruz ve ardından hücresel sinyal aracılığıyla bağlanarak bunu uzaktan tekrar yapıyoruz.

Her bir tamamlayıcı uygulamada, ses sinyallerini veya LED ışıklarını açıp kapatmak, uygun olduğunda otomatik kilitleme ve otomatik kilit açma işlevlerini etkinleştirmek gibi mevcut ayarları ve tercihleri ​​inceliyoruz ve hızı, güvenilirliği, bildirimlerin kullanışlılığı ve erişim kodlarını ekleme ve yönetme kolaylığı.

Fiziksel donanımı değerlendirirken, kurulum kolaylığına ve çeşitli bileşenler için kullanılan malzemelerin kalitesine yakından bakıyoruz.Ayrıca her bir kilidin ve uygun olduğu durumlarda kama yuvasının fiziksel sağlamlığını da göz önünde bulunduruyoruz (bu konu hakkında daha fazla bilgi için hemen aşağıdaki bölüme bakın).

Wirecutter, güvenlik ve gizlilik konularını ciddiye alır ve ürünlerini önerdiğimiz şirketlerin müşteri verilerini nasıl ele aldığını mümkün olduğunca araştırır.Herhangi bir potansiyel alıcı için öncelikli endişe kaynağı olması gerektiğini düşündüğümüz sorunları doğrulamak için kapsamlı bir anket de dahil olmak üzere, seçimlerimizin ardındaki tüm güvenlik ve veri gizliliği uygulamalarını araştırıyoruz.

Bazı insanlar ön kapı kilidini internete bağlamanın hırsızların eve sızması için yeni bir yol sağladığını ve akıllı kilidin temel olarak standart kapı kilidinden daha savunmasız olduğunu varsayıyor.

Bizim görüşümüze göre, bir akıllı kilidin elektronik olarak kullanılması teknik olarak mümkün olsa da, bu cihazlar hakkında sekiz yıl süren yakından raporlama ve testler sonucunda, gerçek dünyada elektronik olarak kullanılan tek bir akıllı kilit vakasına henüz rastlamadık. laboratuvarlarda veya hacker toplantılarında.Bunun nedeninin basit olduğunu düşünüyoruz: Ev hırsızlarının çok azı bilgisayar korsanıdır;onlar, güvenilir bir levye veya tornavida gibi bir şey kullanarak evlere zorla girme eğiliminde olan hırsızlardır.Bu mantıkla akıllı kilitler daha güvenli bir seçenektir çünkü ev sahibine evine girildiğinde haber vermenin yollarını sağlar ve birçok durumda yerleşik bir kurcalama veya darbe alarmına sahiptir.Akıllı kilitle bir evin daha güvenli olduğu sonucuna vardık.

Benzer şekilde araştırmamız ve FBI hırsızlık istatistikleri, kilit açmanın da ev sahipleri için gerçekçi bir tehdit olmadığını gösteriyor.Çoğu ev hırsızı kapıları kırar ya da yalnızca kilitli olmayan kapılardan girer.Hırsızların kilitli kazmalarla uğraşacak zamanı (veya becerisi) yoktur.(Bu konu hakkında daha fazla bilgi için bkz. "Bazı Akıllı Sürgüleri Seçmek Çok Kolay, Ama Biz Paniklenmiyoruz.")

Yakın zamana kadar sürgü kilitleri, ANSI ve BHMA (Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü ve İnşaat Donanımı Üreticileri Birliği) tarafından kaba kuvvetle giriş girişimlerine (yani parçalamaya) dayanma yeteneklerine göre 1'den 3'e kadar derecelendiriliyordu. 1. Sınıf, 75 poundluk 10 darbeye ve bir milyon açma/kapama döngüsüne dayanabilen, 1 inç kalınlığında mandal cıvatasına sahip ticari kullanımlı bir kilit için ayrılan en üst sıralamadır.2. Derece kilit, 0,625 inç kalınlığındaki ve 75 poundluk beş darbeye ve 800.000 döngüye dayanabilen bir cıvatayla konut seviyesine daha yakın kabul edilir.2021'de BHMA, konut kilitleri için sürgüleri A'dan C'ye üç kategoride (güvenlik, dayanıklılık ve kaplama) derecelendiren ve en üst not AAA olan yeni bir sistemi piyasaya sürdü.

Önerdiğimiz akıllı kilitler, mekanik benzerleri kadar güvenlidir veya onlardan daha emniyetlidir (örneğin, ön kapınızın kilidi açıldığında veya açıldığında sizi uyaramaz).Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt ve Schlage Encode WiFi Lever'ın her ikisi de ANSI Grade 1 ve BHMA AAA'dır.Ultraloq U-Bolt Pro WiFi, ANSI Derece 1 olarak derecelendirilmiştir. Aqara Smart Lock U100, bir konut kilidi için en düşük seviye olan ANSI Derece 3 standartlarını (resmi olarak onaylanmamış olmasına rağmen) karşılar.(Wyze Kilidi mevcut sürgünüze bağlı olduğundan kendine ait bir derecesi veya sıralaması yoktur.)

Akıllı kilitlerle ilgili en önemli güvenlik hususu, tüm seçimlerimizde bulunan özellikler olan otomatik kilitleme ve otomatik kilit açmanın etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğidir.Bu özellikler, Bluetooth, hücresel sinyal, GPS ve Wi-Fi kombinasyonu aracılığıyla konumunuza (coğrafi sınırlama olarak da bilinen bir teknoloji) bağlı olarak kilidi tetikler.Kapınıza doğru yürüdüğünüzde otomatik olarak tetiklenmesi rahatlığın özüdür, ancak bu sizi, ön kapınızın herkese açık kalmasına neden olacak kazara tetiklenme riskiyle karşı karşıya bırakır.Bazı modeller, kapının ne zaman kapalı veya açık olduğunu belirlemek için kilidin yakınına taktığınız küçük bir mıknatısla birlikte gelir; böylece kapı aralık bırakıldığında sürgüyü kilitlememenizi sağlar (Wyze Lock'ta bu algılama yerleşiktir) .Bazı kilitler için başka bir seçenek de coğrafi sınırlamayı tetikleyici olarak kullanmaktır; bu, etkinleştirilmeden önce telefonunuzdaki kilit açma sinyalini onaylamanızı gerektirir; bu, çok daha güvenli ancak aynı zamanda daha az kullanışlı bir yaklaşımdır.

Genel olarak, sınırsız coğrafi sınır tetiklemenin, özellikle de fırsatçı bir hırsıza (bir kapının kilidi yanlışlıkla açıldığında yakında bulunabilecek) karşı daha duyarlı olan şehir sakinleri için esasen riskli olduğuna inanıyoruz.Banliyöde veya kırsal bir yerde yaşıyorsanız, riskler daha çok kişisel karara bağlıdır.

Genel olarak, seçimlerimizin arkasındaki şirketlerin çok iyi güvenlik ve gizlilik politikaları var.Hepsi akıllı özellikleri kullanmak için bir oturum açma oluşturmanızı gerektirir, hepsi verileri bulutta depolarken bu kimlik bilgilerini şifreler ve hiçbiri kişisel verilerinizi veya konum bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşmaz; Kilidinizi Amazon Alexa veya Google Assistant gibi bir platformla entegre ederek bunu yapmayı tercih edin.Seçimlerimiz arasında yalnızca Wyze Lock, kilit ayarlarını değiştirmeden önce özel bir PIN kodu girmenizi gerektiren ve cihazlarınızı güvende tutmak için genel olarak iyi bir yöntem olan, önerdiğimiz bir sistem olan iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanma olanağı sunar.

Wirecutter, uygulama, donanım yazılımı ve politika güncellemelerinin yanı sıra donanım ve yazılım olaylarını takip etmeyi içeren bir süreç olan tüm seçimlerini test etmeye devam ediyor.Seçimlerimizden herhangi birinde herhangi bir gizlilik veya güvenlik sorunu bulunursa, bunları burada rapor edeceğiz ve gerekirse önerilerimizi güncelleyeceğiz veya değiştireceğiz.

Bu kurulumu kolay, keskin görünümlü Schlage sürgü kusursuz çalışır, kullanımı sezgiseldir ve sağlam bir güvenlik sağlar.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Asistan

Kusursuz tuş takımına sahip, sade, sorunsuz bir kilit ve eklenti adaptörü gerektirmeden Wi-Fi'ye bağlanma yeteneği arıyorsanız, Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt'u öneriyoruz.Kurulumu özellikle kolaydır ve kullanımı sezgisel olduğundan teknofobları engellemez.Diğer kilitlerde bulunan birkaç çekici özellikten yoksundur, ancak güvenilirliğinin ve güvenilirliğinin iyi bir denge olduğunu düşünüyoruz.Pil ömrü mükemmel; tek seferde altı ay veya daha fazla dayanıyor.

Her şey Encode kadar kolay kurulmalıdır.Söylendiği gibi, önemli olan ayrıntılardır ve Schlage (çoğu) sürtüşme noktasını ortadan kaldırarak harika bir iş çıkardı.Ön montaj özeldir.Encode'da kurulumu çok daha kolay hale getiren tutucu klipsler bulunur.Bu, ön aksamı kapı deliğinde tutar, böylece cıvataları sıkarken parçalanmaz.

Ayrıca kablonun saklanması için de yer vardır, bu da çoğu zaman zorluğa neden olur, özel aletlere veya pimlere gerek kalmaz ve kurulum talimatlarının hemen üzerinde yazılı kullanışlı bir kod vardır.Not: kodun resmini çekin ve literatürü ileride kullanmak üzere saklayın.

Daha sağlam bir akıllı kilit bulamazsınız.Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt, ANSI Grade 1 olan fiziksel donanımının sağlamlığı veya ticari sınıf bir kilit için en üst sıralarda yer aldığında kelimenin tam anlamıyla kendi sınıfındadır.Bu etkileyici özellikleri destekleyen ekstra uzun 3 inçlik vidalar ve Encode kilitlendiğinde cıvatayı kapı pervazına sabitleyen kalın bir çelik karşılık plakasının eklenmesidir.Bu vidalar, kapınızın darbelere karşı oldukça dayanıklı olmasını sağlamanın bir yolu olarak çilingirler tarafından tavsiye edilmektedir.

Anne-babanız (ve büyükanne ve büyükbabanız) bunu son derece sadeliği nedeniyle takdir edeceklerdir.Bir düğmeye basılarak veya bazen avuç içi tuş takımı üzerinde tutularak (yanlışlıkla düğmeye basılma riski taşır) uyandırılması gereken birçok kilidin aksine, Encode uyanıktır ve düğmeye ilk basışınızı kaydeder (tuş takımı özellikle dokunmatik ekrana kıyasla daha iyidir) ve bir kez dört haneli kodunuzu yazdığınızda otomatik olarak kilit açılır, böylece kilit açma düğmesine basmanız gerekmez.Bu mütevazı bir özellik gibi görünüyor, ancak yıl boyunca kiralık tatil evi işleten biri olarak, çoğu kilidin bazen kafa karıştırıcı olabilen, özellikle de sizi dışarıda bırakan arayüzlere sahip olduğuna lütfen güvenin (ikincimize bakın).

Sevdiğimiz bir başka lo-fi detayı da tuş takımının hemen üzerinde logonun üzerinde bulunan düşük pil göstergesidir; uygulama bildirimleri veya gizemli LED sinyalleri konusunda endişelenmenize gerek yoktur.Ve nihai geri dönüş, evdeki çılgının rahatsızlık içinde debelenmek istemesi durumunda göze çarpan bir anahtar yoludur.

Potansiyel bir hırsızı caydırmanın harika bir yolu olan yerleşik bir alarma sahiptir.Bir teslimat kutusu ön kapınıza biraz fazla gayretle atıldığında sönmeyecek şekilde hassasiyeti ayarlayabilirsiniz.

Hızlı ve sessiz Aqara, U-Bolt Pro ve Wyze ile karşılaştırıldığında, tüm Encode kilitleri nispeten gürültülü ve yavaştır; bu da bazen sürgü geri çekilirken insanlar kapıyı açtığında kazara kilit sıkışmalarına yol açar.

Schlage uygulaması harika değil.Tüm akıllı kilit uygulamaları, önce kilide bağlanıp ardından uygulamayı yüklemeden önce kilidin durumunu güncellediklerinden bir miktar gecikme yaşarlar.Schlage yalnızca Bluetooth aracılığıyla yerel olarak güncellenebilir ve bu nedenle süreç bazen sıkıcı olabilir, özellikle de evin karşı tarafında veya üst katındaysanız ve bir ayar yapmayı umuyorsanız.Bu, kullanıcı eklemek veya ayarlamak için geçerli değildir ve bu faydalıdır.

Bu hızlı, sessiz ve büyük ölçüde kullanıcı dostu sürgü değişimi, mükemmel bir parmak izi okuyucusuna ve Apple Home Key uyumluluğuna sahiptir.

Uyumluluk: Apple Home ve Home Key;Amazon Alexa, Google Ana Sayfası, Madde

Aqara Smart Lock U100, tuş takımına sahip sürgü değiştirme modelidir ancak aynı zamanda bir parmak izi okuyucusu da içerir.Ayrıca Encode'dan çok daha sessiz ve hızlıdır.Home Key desteği nedeniyle Apple hayranları için özellikle iyi bir seçenek.Ancak Kodlama'dan çok daha karmaşıktır ve bazen teknoloji meraklısı olmayan aileleri hayal kırıklığına uğratabilir.

Akara'yı duymamış olabilirsiniz ama bizde (çok) var.Aqara kesinlikle Schlage gibi bilinen bir isim değil, ancak markanın ürünlerini birkaç yıldır test ediyor ve kullanıyoruz ve şirketin sürekli büyüyen ekosisteminden etkilendik.Test edilmemiş bir markadan büyük bir satın alma yapma konusunda sıklıkla uyarıda bulunuruz ve bu durumda Aqara'nın ürünlerini ve müşterilerini destekleme kapasitesine ve niyetine sahip olduğuna güveniriz.

Kurulum zor değil ancak süreç boyunca size rehberlik eden uygulama biraz kafa karıştırıcı olabilir ve sıklıkla alışılmadık teknoloji jargonu kullanır.Her şeyi anlayacak şekilde ayarladığınızda yine de yeterince sezgiseldir ve Aqara uygulaması temiz ve kullanışlıdır.

Kurulum sırasında karşılaştığımız tuhaflıklardan biri, U100'ü Apple Home ile entegre ettiğimizde ortaya çıktı.Bu süreçte kilidin bir Matter cihazı olduğu otomatik olarak algılandı ve ardından Apple Home uygulamasında iki cihaz olarak iki kez göründü.Aqara bunun sorun olmadığını ve bir örneği silmekte özgür olduğunuzu ancak bunun Matter kullanmanın ilginç bir etkisi olduğunu söylüyor.

Parmak izi almak hiç bu kadar iyi olmamıştı, özellikle de diğer akıllı kilit modelleriyle (U-Bolt Pro gibi) göz kamaştırıcı bir başarı elde ettiyseniz.Çoğu zaman ilk basışta, saniyenin çok küçük bir bölümünde kilit algılanır ve kilidi açılır.Mükemmel değildir ve genel olarak herhangi bir teknolojik cihazda ve özel olarak parmak okuyucuda olduğu gibi, kesinlikle kullanıcıya bağlıdır: Hiç sorunum yok, ancak sabırsız çocuklar genellikle çarpıklığa parmak basar ve tanınmadığında yenilgiyle somurturlar.Mütevazı talimatları takip edebiliyorsanız (parmağınızı dairenin ortasına koyun), sorun olmaz.

Apple Home Key hoş karşılanır ancak parmak izi veya kodda bir gelişme değildir.Buradaki fikir, kapının kilidini açmak için bir iPhone veya Apple Watch'u yüzüne tutmanız veya hafifçe vurmanızdır.NFC çipini iPhone'da tam olarak doğru noktaya yerleştirmeye çalışmak çoğu zaman birkaç deneme gerektiriyordu ve konumlandırma kötü hissettiriyordu.(Perakende mağazalarında dokun-öde özelliğini kullanmakta zorluk çektiyseniz, bu mücadeleyi bilirsiniz.)

Bir hub eklemeniz gerekecek.Diğer seçimlerimizden farklı olarak, U100'de yerleşik Wi-Fi yoktur, bu nedenle uzaktan erişilebilmesi için ya nispeten düşük maliyetli bir Aqara merkezi satın almanız gerekir (yaklaşık 55 dolardan başlarlar) ya da Apple Home'u kullanmayı planlıyorsanız HomePod, HomePod Mini veya Apple TV de bir hub işlevi görebilir.

Çok sık hata yaparsanız, (geçici olarak) kilitlenirsiniz.Birisinin tuş takımınızla oynamaya çalışmasına karşı bir güvenlik önlemi olarak, yanlış kod girilirse U100 kızgın kırmızı renkte yanıp sönecektir.Bunu belirli sayıda yapın (uygulamada ayarlanabilir) ve bir uyarı sesi duyulacak ve tuş takımı bir dakika veya 30 dakikaya kadar kilitlenecektir (kilidini açmak için bekleyebilir veya uygulamayı veya fiziksel bir anahtarı kullanabilirsiniz) ).Kodunuzu yazmadan önce avuç içinizi tuş takımı üzerinde tutarak tuş takımını uyandırmayı (veya kilitleme düğmesine basmayı) öğrenmezseniz bu durum meydana gelebilir.Devam etmeyi seviyoruz ve bunu bir oyun gibi düşünüyoruz.

Bu kompakt, çok yönlü ve sessiz akıllı kilidin en önemli özelliği hızlı (bazen hatalı olsa da) bir parmak izi okuyucusudur ve kauçuk sayı tuşları çoğu kişiyi memnun edecektir.

Uyumluluk: Amazon Alexa ve Google Asistan

Ultraloq U-Bolt Pro WiFi önceki seçimimizdi ve onun özellik kümesine, donanımına ve genel performansına hayran olmaya devam ediyoruz.Ancak düzensiz parmak izi okuyucu performansı ve düşük pil bildirimlerinin eksikliği (önemli ayrıntılar için aşağıya bakın) gibi birkaç küçük eksiklik ve tuhaflık nedeniyle şimdilik bu özelliğin sıralamasını düşürdük; bu da onu daha az genel bir seçim haline getiriyor. çoğu insan.Bu sorunların birleşiminin onu genel olarak daha az çekici bir seçim haline getirdiğini düşünüyoruz, ancak doğru evde ve ellerde, zaman içinde test edilmiş bir kalfadır.

Küçük kilitlerin büyük hayranlarıyız ve Ultraloq U-Bolt Pro WiFi, test ettiğimiz tüm kilitlerin hem iç hem de dış mekan bileşenleri açısından en ince profiller arasında yer alıyor.Donanımın kendisi, kilidi tetiklediğinizde hissettiğiniz şekilde hassas bir şekilde yapılmıştır.Pro, evinize hızlı bir şekilde girmenin birçok yolunu sunar ve en iyi seçimimize kıyasla oldukça sessiz ve hızlıdır.Güzellik öznel olsa da ve U-Bolt Pro mutlaka yarışmaları kazanmasa da, benim gözümde en azından pejmürde ya da aşırı endüstriyel değil ve rahatsız etmeden bir kapıda mükemmel bir şekilde evde.Yan taraftaki akıllı kilit gibi.

Otomatik kilit açma, uygulama kontrolü, parmak izi, kod, bir anahtar yolu ve ayrıca Magic Shake adında, tek başına bırakılması en iyisi olmayan bir mod da dahil olmak üzere çok sayıda kilit açma seçeneğiniz var (telefonunuzu dışarıda tutar ve sallarsınız, ancak uygulamanın çalışması için açık olmasını sağlamak).Ziyaretçilerin gördüğü donanım, merkezdeki parmak izi okuyucusunun etrafındaki içbükey sayı düğmelerinden oluşan yarım daire şeklindedir.Ön yüz aşağı çekilerek gizli bir kama yuvasını ortaya çıkarır, bu da akıllı bir tasarım hareketidir.

Parmak izi okuyucusu çalıştığında harikadır, bu da karşılaştığım çoğu kullanıcı için bir çekişme noktasıdır.Akara kadar hızlı olmasa da parmağınızı merkezdeki daireye yerleştirip hafifçe bastırıp yarım saniye duraklarsanız işe yarıyor.Ancak bu durum, ya cildin mevsimsel olarak kuruması ya da cihazın kendisini etkileyen soğuk nedeniyle kış aylarında kaybolur.(Kuzeydoğu'da yaşayan biri olarak soğuk havalarda eldiven giydiğim için parmak izi okuyucuyu nadiren kullandım.) Şirket, orijinal Pro modeli ile bu model arasındaki performansı artırdı ve bu konu üzerinde çalışmaya devam ettiğini ancak aynı zamanda bazı öneriler de sunduğunu söylüyor. Sorunlarla karşılaşmanız durumunda yardımcı olabilecek sorun giderme adımları.

Pil ömrü ya bir sorundur ya da değildir, bu bir sorundur.2023'ün başlarında aniden hızlı bir pil ömrü kaybı yaşamadan önce kilidimizi aylarca sorunsuz bir şekilde test edip kullandık. Pilleri değiştirdikten sonra bu durum birkaç hafta içinde tekrar meydana geldi.Ve yeniden.Şirketle sorun giderildikten sonra bunun bilinen ancak çok nadir görülen bir sorun olduğunu ve Temmuz ayında gelen bir ürün yazılımı düzeltmesinin geleceğini belirttiler.Bir şirket temsilcisi ayrıca, bir kullanıcının bu sorunla karşılaşan bir cihazı varsa ve ürün yazılımı ve sorun giderme adımları sorunu çözmezse kilidi ücretsiz olarak değiştireceklerini doğruladı.O zamandan beri forumlarda konuyla ilgili pek fazla yorum görmüyoruz.

Daha büyük endişe, diğer kilitlerden farklı olarak Pro'nun pil zayıfsa bir uygulama bildirimi göndermiyor gibi görünmesidir.Kilidi açarsanız ve pil seviyesi düşükse kilidin kendisi kırmızı renkte yanıp söner ve bip sesi çıkarır, ancak potansiyel olarak kilitlenmeyi önlemek için doğrudan ve erken bildirimi tercih ederiz.(Fiziksel anahtarı her zaman kullanabileceğinizi veya kilide takıp açabileceğiniz bir telefonun güç kaynağına bağlı bir Mikro USB kablosunu kullanarak geçici olarak açabileceğinizi unutmayın.)

Ocak 2022'deki kurulum sırasında birkaç kurulum sorunuyla karşılaştıktan sonra kilit, Şubat 2023'e kadar güvenilir bir şekilde çalıştı. O zamanlar, aralarında markalı pillerin de bulunduğu çeşitli pilleri denememize rağmen yaklaşık bir veya iki haftalık son derece kısa pil ömrü yaşamaya başladık. şirketin kendisi.Bir Wirecutter çalışanı, aylar sonra Bridge'li Ultraloq U-Bolt Pro'da benzer bir sorunla karşılaştı.

Bu özel sorunun bilindiğini ancak son derece nadir olduğunu ve bunun büyük olasılıkla küçük bir ev Wi-Fi yönlendirici serisiyle uyumsuzluklardan kaynaklandığını belirten bir şirket temsilcisiyle sürekli iletişim halindeyiz.Sorunu çözecek bir ürün yazılımı güncellemesi mevcut (bu destek belgesi, uygulamayı kullanarak nasıl güncelleme yapılacağını açıklamaktadır).Aynı pil boşalmasını yaşamanız durumunda şirket, garanti kapsamı dışında olsa bile kilidi ücretsiz olarak değiştireceğini söylüyor.

Hızlı, sessiz ve kurulumu kolay olan bu sürgü adaptörü, kapınızın aralık olduğunu algılayan yerleşik bir sensöre sahiptir, ayrıca küçük bir takılabilir Wi-Fi adaptörüyle birlikte gelir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Asistan

Wyze Lock, gördüğümüz gibi akıllı ev pazarlığı kadar iyi.Sağlam ve hassas donanım, benzersiz bir yerleşik kapı sensörü ve küçük bir Wi-Fi adaptörü sunar ve bu, en iyi ve ikinci seçimimizin yaklaşık yarısı kadardır.Ağustos ayının popüler akıllı kilit serisi gibi, Wyze Lock da geleneksel mekanik sürgülere akıllılık katan bir adaptör modelidir.

Aletleriniz varsa kurulumu kolaydır.Mevcut sürgü mekanizmanızın döner düzeneğini çıkardıktan sonra, aynı cıvataları kullanarak kilidinize bir plaka takarsınız.Hem normal boyutta bir yıldız başlı tornavidaya hem de bir mini yıldız başlı tornavidaya ihtiyacınız olacak.Kilidi kapınıza sabitledikten sonra onu Wyze uygulamasıyla ve birlikte verilen Wi-Fi adaptörüyle eşleştirirsiniz.Testlerimizde, mekanik ve uygulama bileşenlerinin tümü kusursuz bir şekilde bağlanarak kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Wyze onu özelliklerle donattı.Özellikle, çok uzun süre açık bırakıldığında sizi uyaran yerleşik bir sensöre ve alarma sahip olmasını seviyoruz.Aynı zamanda varsayılan olarak otomatik kilitleniyor, bu hoş görünüyor ama uyaralım; yanımızda bir telefon veya anahtar olmadan evden çıktığımızda kilitlendik.

Kapının kilidini açmak için PIN kodları oluşturma ve kullanma olanağı sağlayan Wyze Tuş Takımına yatırım yapın.Başarısızlık için bir potansiyel bağlantı daha eklediğinden bu çözümden genel olarak uzak durduk, ancak uzun vadeli testlerde oldukça iyi çalıştığı ortaya çıktı (aşağıya bakın).Yani Wyze'niz varsa ve otomatik olarak kilit açılmıyorsa Tuş Takımı harika bir çözümdür.

Zaman içinde yaptığımız testlere göre pil ömrü kısa olabilir.Evinizin kurulumu, birlikte verilen Wi-Fi adaptörünün konumu ve kilidin ne sıklıkta tetiklendiği gibi pek çok faktör söz konusudur.Pil uyarısı bildirimi almadan önce yaklaşık üç aylık kullanım elde ediyorduk.İşin diğer tarafı: Wyze'nin ihtiyatlı uyarıları işe yarıyor ve bize pilin gerçekten ölmesinden (ve gerçekten de ölmesinden) yaklaşık bir hafta önce zaman veriyor.

Tüm adaptör kilitleri gibi Wyze'nin de geleneksel bir anahtardan daha kullanışlı ve kullanışlı olması için otomatik kilit açmayı açmanız gerekir.Bu, telefonunuzun konumunu izleyen ve böylece uzaktayken eve döndüğünüzde kilidi açmayı bilen, coğrafi sınırlama adı verilen bir teknolojiye dayanıyor.Eve gelmediğinizde kilidin yanlış ateşlenmesi durumunda bu potansiyel bir güvenlik riski oluşturur; ancak deneyimlerimize göre sorun tam tersi olma eğilimindedir; bazen Wyze (ve diğer adaptör kilitleri) sizi yeterince hızlı tanımaz ve siz İçeri girmek için telefonunuzu açmanız ve uygulamayı kullanarak kilidi tetiklemeniz gerekiyor.

En iyi seçimimizle neredeyse aynı olan bu tuş takımı akıllı kilidi, bir sürgü yerine kapı tokmağını erişilebilirlik dostu bir kol koluyla değiştirir.

Uyumluluk: Amazon Alexa, Google Asistan

Sürgülü olmayan tek delikli kapılar için, en iyi seçimimizle aynı özelliklere ve teknik özelliklere sahip olan Schlage Encode WiFi Lever akıllı kollu kilidi öneriyoruz.Bu, tam yedek bir kilittir ve bu nedenle mevcut kapı tokmağınızın veya kolunuzun çıkarılmasını ve Kodlama Kolunun yerine takılmasını gerektirir.

Basit bir özellik onu test ettiğimiz diğer modellerden daha iyi kılıyor: otomatik kilitlemeyi düğmelerle açıp kapatabilme yeteneği.Bu iki etiketli düğme, evinizin iç kısmına takılan kilidin yarısında bulunur.Sürgüden farklı olarak, içerideyken baş parmağınızı çevirerek kapınızı kilitleyemez veya kilidini açamazsınız (mekanizmanın tamamı dahilidir). Çözüm, kapının ayarlanabilir bir süre sonra otomatik olarak kilitlenmesini sağlamaktır.Bu bazen bir sorun olabiliyor; mesela oğlumun geceleri odasının kapısını kilitlemesi ve benim kodu hatırlayamamam ve içeri nasıl gireceğimi (uygulama!) çözmek için beş dakika boyunca çabalamam gibi.

Kodlama, bu iki düğmeyi kullanarak durumu otomatik kilitleme veya geçiş olarak ayarlamanıza olanak tanır; bu çok basit olmalı ve yine de önceki tüm kapı kolu değiştirme seçimlerimiz olan Ultraloq Latch 5 Fingerprint ve Ultraloq Latch 5 NFC, bir Yale Assure Kol—ya bir anahtar kodu gerektiriyordu ya da modu değiştirmek için uygulamaya giriliyordu.

Pil ömrü şu ana kadar etkileyici ve üç aylık sürekli kullanımda kilit hala %78 pil ömründe.Keşke diğer kilitler de bu kadar başarılı olabilseydi.

Çoğu insan için seçimlerimizden emin olsak da, test ettiğimiz diğer modellerin çoğu ihtiyaçlarınıza, tercihlerinize ve bütçenize bağlı olarak iyi seçimler olacaktır.Mevcut seçimlerimizden farklı olarak aşağıdaki modelleri sürekli olarak uzun vadeli test etmiyoruz.

Apple Home Key ve estetik sizin için en önemliyse: Level Lock+ (şirketin ürün yelpazesinde Level Bolt ve Level Lock Touch Edition'a katılan) neredeyse bir endüstriyel sanat eseridir.Bileşenleri hassas bir şekilde tasarlanmış, akıllı ve gerçekten benzersizdir.Diğer sürgü yerine kullanılan akıllı kilitlerin aksine, bu modelin akıllı bağırsakları ve mekanizmaları tamamen kapınızın içinde yaşar.Level Lock+'ı, dokunma veya Apple Home Tuşu da dahil olmak üzere çeşitli yollarla tetikleyebilirsiniz.(Başka bir şekilde kullanıyorsanız sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmazdır.) Ancak bazı genel sınırlamalar onu seçmemizi engelliyor.Yeni başlayanlar için, Home Key yalnızca Apple iPhone sahipleri tarafından kullanılabilir.Ve 330 dolardan Lock+ pahalıdır.Üstelik, yalnızca yanınızda her zaman bir anahtar kartınız, akıllı telefonunuz veya Apple Watch'unuz varsa çalışır ve erişimi başkalarıyla paylaşmak, onların bir uygulamayı indirip yüklemesini gerektirir.

HomeKit seçeneklerini istiyorsanız: Geçmişte HomeKit uyumlu birkaç modeli seçtik.Bunlardan biri harika ve güvenilir bir cihaz olan Kwikset Premis'tir.Donanımı mevcut seçimlerimizle karşılaştırıldığında büyük ve daha az şık ama iyi çalışıyor.Önceki seçimlerden biri olan Schlage Sense, harika bir tuş takımına ve en üst kalitede ANSI Grade 1 donanımına sahip, ancak uzun yıllar süren testlerde, ona bağlanmaya çalıştığımızda onu güvenilmez hale getiren Bluetooth menzili sorunlarından muzdaripti. uzaktan - hem Wi-Fi işaretçimize hem de hub görevi gören Apple TV'ye çok yakın olmasına rağmen.Amazon Alexa ve Google Assistant uyumluluğunu da sağlayan bir Wi-Fi adaptörü mevcut ancak HomeKit uyumluluğunu kaldırıyor.Yine de Sense sağlam bir cihazdır ve özellikle kiralık mülkler için iyi bir seçimdir.

Nest cihazlarını tercih ediyorsanız: Nest x Yale Lock yalnızca diğer Nest akıllı cihazlarla uyumludur ve nispeten büyük bir dokunmatik ekran tuş takımına sahiptir ki bu da bizim hoşumuza gidiyor.Güvenilir bir şekilde çalışır, sorunsuz bir mekanizmaya sahiptir ve yönetimi kolaydır.Uzaktan erişim, ürüne dahil olan eklenti Nest Connect ünitesinin kullanılmasını gerektirir.

Kiracıysanız: August Wi-Fi Smart Lock, eklenti hub'ına ihtiyaç duymadan ona uzaktan bağlanmanıza olanak tanıyan yerleşik Wi-Fi desteğine sahiptir.Diğer tüm Ağustos cihazlarında olduğu gibi, kullanışlılığı tamamen otomatik kilit açma özelliğine bağlıdır; bu, tetiklenmeden önce evinizin çevresinden birkaç yüz metre uzaklaşmanızı gerektirir.Örneğin bir komşunun evine ya da köşedeki mağazaya giderseniz, geri döndüğünüzde bu işe yaramaz ve kapıyı açmak için telefonunuza ya da akıllı saatinize güvenmeniz gerekir.Kapıları yalnızca geceleri kilitlediğiniz bir bölgede yaşıyorsanız bu iyi bir seçenek olabilir.

Kolaylığa konuk erişiminden daha çok önem veriyorsanız: Kwikset Halo Touch, modern tarzda kama yuvasına ve parmak izi okuyucuya sahip sürgü değiştirme modelidir.Güzel ve parmak izi okuyucusu iyi çalışıyor, ancak evinize erişimi tuş takımı modellerinde olduğu gibi kolayca paylaşamazsınız (her ziyaretçi için bir parmak izi kaydetmeniz gerekir).Kapı mekanizması aynı zamanda şüpheli bir şekilde nispeten eski Kwikset Kevo'nunkine benziyor, yani gürültülü ve biraz ürkek.Yine de günlük kullanımda iyi çalışıyor ve parmak izi okuyucusu testlerimizde kusursuzdu.

CES 2024'te pek çok yeni akıllı kilit gördük, diğerleri de açıklandı.Test etmeyi umduğumuz modellerden bazıları şunlardır:

Test ettiğimiz akıllı kilitlerle ilgili deneyimimiz çoğunlukla olumluydu, ancak şimdiye kadar kullandığımız her akıllı kilidin doğru çalışmadığı veya çeşitli sorun giderme gerektiren durumlara sahip olduğunu unutmamalıyız; bu kaçınılmazdır. Bu cihazlardan birini evinize kurmayı seçtiğinizde bunun farkında olmanız gerekir.Henüz kur ve unut akıllı ev cihazıyla tanışmadık.

Bazı kilitler mükemmel derecede iyi ancak seçtiklerimizin fiyat-performans değeriyle eşleşmiyor.Buna Yale Assure Lock 2, Eufy Smart Lock Touch E130, Eufy Smart Lock Touch & W-Fi S230 ve August Smart Lock Pro dahildir.

Aşağıdaki özelliklerin daha az veya daha az olması nedeniyle reddettik: Wyze Lock Bolt, Lockly Secure Plus, Lockly Secure Pro ve Lockly Vision, Alfred DB1 ve Yale Assure Lock Dokunmatik Ekran Sürgüsü (YRD226).

Kwikset Kevo'yu eski, güvenilmez ve yeterince desteklenmediği için önermiyoruz.

Bu makale Jon Chase ve Grant Clauser tarafından düzenlenmiştir.

Evet.Akıllı kilitler pille çalıştığı ve evinizin elektriğine takılmadığı için, tuş takımını veya parmak izi okuyucusunu kullanarak veya adaptör tarzı bir kilitse, Bluetooth üzerinden bağlandığından akıllı telefonunuzu kullanarak kilitlemeye veya kilidini açmaya devam edebilirsiniz. .Önerdiğimiz tüm kilitlerin pillerinin yalnızca birkaç ay sonra, bazıları altı ay veya daha uzun süre sonra değiştirilmesini gerektirir.Sürgü değiştirme modellerinde ayrıca, dahili pillerin beklenmedik bir şekilde arızalanması durumunda bir USB pili takmanız için bir USB bağlantı noktası veya pil uçları bulunur.

Geofencing, akıllı ev cihazlarının konumunuza göre tetiklenebilmesini sağlayan bir teknoloji terimidir.Coğrafi sınırlamayı açtığınızda (bu, akıllı cihazınızı kurmak ve kontrol etmek için kullandığınız uygulamada sıklıkla bulunan bir ayardır), akıllı cihazlarınız akıllı telefonunuzun nerede olduğunu izleyebilir ve buna bağlı olarak nerede olduğunuzu bilir.Akıllı cihazınızın uygulamasını kullanarak öncelikle evinizin nerede olduğunu belirlersiniz, bu da görünmez bir sanal "çit" oluşturur.Daha sonra, her iki yönde de çiti geçtiğinizde cihazlarınızın otomatik olarak etkinleşmesini sağlayabilirsiniz; örneğin evden çıktığınızda ışıklarınızın kapanması gibi.Akıllı cihazların yapabileceği en akıllıca şeylerden biri.(Daha ayrıntılı bir bakış için bkz. “Geofences Evinizin Daha İyi Çalışmasını Sağlar. İşte Nasıl Yapılacağı.”)

Bu mümkündür, ancak şu anda ABD'de hiçbir büyük marka müşterilere doğrudan kulp veya gömme kilit satmamaktadır ve yurt dışında satılan modeller ABD kapılarının boyutlarına uymayabilir.Ancak sürekli olarak tetikteyiz ve eğer piyasaya çıkarsa böyle bir modeli test edip önerebilmeyi umuyoruz.

Hayır, bir akıllı kilidi internete bağlamanıza gerek kalmadan tetikleyebilirsiniz; ancak, evde olmadığınızda onu kontrol etme yeteneği gibi bir kilidi "akıllı" yapan özellikler istiyorsanız, tetiklendiğinde bildirim alması veya diğer akıllı cihazlara bağlanmasını sağlamak için evet, onu Wi-Fi'ye bağlamanız gerekir.

Jon Chase, Wirecutter'da akıllı ev haberlerine öncülük eden bir editördür.Cep telefonlarının akıllı hale geldiği günlerden bu yana yazar ve editör olarak teknolojiyle ilgileniyor.Çalışmaları çeşitli basılı ve çevrimiçi yayınlarda ve televizyonda yer aldı.Şu anda evinde 35'in üzerinde akıllı cihaz kurulu.Hiçbiri mükemmel çalışmıyor.

Akıllı kilitle, onu bir uygulamayla kontrol etmekten çok daha fazlasını yapabilirsiniz.İşte bu temel akıllı cihazdan en iyi şekilde yararlanmak için favori becerilerimizden birkaçı.

Bu haftanın tavsiye sütunu okuyucuya emniyet, güvenlik ve akıllı kilitler konusunda yardımcı oluyor.

Rachel Cericola ve Wirecutter Personeli tarafından

Cihazlarını sevenler yalnızca akıllı ev çalışanlarımız değil.İşte Wirecutter ekibinin en sevilen bağlantılı ev cihazları.

Akıllı ev başlangıç ​​kitleri, işe yarayacak bir akıllı ev sistemine başlamanın veya sistemi genişletmenin hızlı ve bütçe dostu bir yoludur.

2024

Otomatik Ölü Kilit Wirecutter, The New York Times'ın ürün tavsiye hizmetidir.Gazetecilerimiz bağımsız araştırmaları (bazen) kapsamlı testlerle birleştirir, böylece satın alma kararlarını hızlı ve güvenli bir şekilde verebilirsiniz.İster harika ürünler bulmak, ister faydalı tavsiyeler keşfetmek olsun, doğru kararı vermenize (ilk seferde) yardımcı olacağız.